duminică, 18 martie 2012

D19 - telecomanda

Daca este necesara o forta marita pentru actionarea butoanelor telecomenzii, verificati in primul rand starea bateriilor (este util sa notati pe capacul telecomenzii ultima inlocuire a bateriilor).
Daca acestea sunt bune, defectul poate proveni din depunerile de grasimi intre cauciucul cu pastile grafitate de contact si placa de cablaj imprimat a telecomenzii.
Pentru curatare, demontati capacul si bateriile, desurubati cele doua holtsuruburi si cu ajutorul unei lame de cutit (cu varf rotund!) demontati cele doua capace. Cauciucul trebuie spalat cu detergent de vase lichid, folosind, eventual si o perie. Dupa spalare se usuca bine pe un calorifer. Cablajul imprimat se poate curata cu un servetel imbibat cu solutie de contact (in lipsa petrol, motorina). Nu se vor folosi solventi organici puternici (diluant, tiner, acetona) pentru ca riscati sa stergeti traseele de circuit realizate din grafit (doar o parte aveau aceasta tehnologie). Dupa eliminarea grasimilor si uscarea membranei de cauciuc (tastatura) se poate remonta telecomanda. Atentie la polaritatea bateriilor! Gasiti inscriptii pe carcasa.
Acest procedeu ar trebui sa readuca in stare de functionare telecomanda.
Daca nu obtineti rezultatul scontat, puteti opta pentru un kit de reparare telecomenzi sau chiar o telecomanda noua. Alte telecomenzi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu